Prekvapte svoju polovičku či návštevu týmito pikantnými kuracími krídelkami a uvidíte, ako si budú po nich prsty olizovať :).



Suroviny:

1 kg kuracích krídel
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
50 g masla
300-400 g nakrájaných paradajok
2 PL sladkej čili omáčky
grilovacie korenie
hladká múka

Postup:

Krídelká si naporciujeme. Okoreníme grilovacím korením. Obalíme v hladkej múke. Opečieme na oleji do chrumkava. Cibuľu podusíme na oleji aj s cesnakom asi 10 minút. Pridáme paradajky a dusíme ďalších 10  ̶  15 minút, aby sa odparilo trochu tekutiny. Dochutíme bylinkami, soľou, vegetou a korením. Rozmixujeme do hladka ponorným mixérom. Chrumkavé krídla namočíme do omáčky. Ku krídelkám podávame dip, ktorý si vytvoríme zmiešaním napríklad kyslej smotany, majonézy a cesnaku podľa chuti.

 Text & Foto: Nina Halásová