Facebook – milovaný a zároveň nenávidený. Zjednodušuje komunikáciu, no zabíja sociálne vzťahy a zaberá kvantá voľného času. Niektorí jeho používatelia tvrdia, že pri pokusoch o vymazanie vlastného účtu zlyhali. Dá sa vôbec Facebook konto vymazať alebo ho môžete len deaktivovať? Váš účet na sociálnej sieti sa naozaj vymazať dá a my vám ukážeme, ako na to!



Deaktivácia účtu

Ak by ste sa predsa len rozhodli, že svoj účet nechcete vymazať natrvalo, môžete ho deaktivovať. Deaktiváciou vášho účtu sa vypne váš profil. Vaše meno a fotka sa odstránia z väčšiny vecí, ktoré zdieľate na Facebooku. Niektoré informácie môžu byť ešte pre iných viditeľné, napríklad vaše meno v zoznamoch priateľov a v správach, ktoré ste odoslali. Po čase ho môžete znova zapnúť bez toho, aby ste prišli o svojich priateľov a všetky predošlé príspevky. Tu je návod, ako deaktivovať účet:

  • vedľa vášho mena sa na modrej lište úplne vpravo nachádza malá šípka, kliknite na ňu
  • z ponúknutých možností vyberte Nastavenia a ďalej zvoľte Bezpečnosť
  • zvoľte úplne poslednú možnosť Deaktivovať účet, potom kliknite na Upraviť a pre dokončenie procesu zvoľte možnosť Deaktivovať účet. Váš profil je deaktivovaný!

deaktivacia

Trvalé vymazanie účtu

Ak chcete vymazať svoj účet, no radi by ste si zachovali dáta (napr. fotky) z vášho profilu, postupujte nasledovne:

  • opäť zvoľte možnosť Nastavenia, v nich sekciu Všeobecné a úplne dole nájdete možnosť Stiahnuť kópiu svojich údajov z Facebooku
  • odkaz na stiahnutie súboru vám príde e-mailom, ak máte na profile veľa fotografií, sťahovanie môže trvať aj niekoľko hodín

zálohovanie údajov z FB

Pokiaľ chcete vymazať svoj účet natrvalo, najprv sa musíte odhlásiť zo všetkých aplikácií, kde ste cez FB prihlásení. Tento krok opäť spravíte v možnosti Nastavenia v sekcii Aplikácie. Po odhlásení sa z aplikácií vám nič nestojí v ceste k vymazaniu účtu. Postupujte nasledovne:

  • kliknite na odkaz https://www.facebook.com/help/delete_account
  • kliknite na Odstrániť môj účet
  • po zvolení možnosti máte ešte 14 dní na rozmyslenie svojho rozhodnutia a vymazanie účtu môžete v rovnakom menu zrušiť

rip FB

Zdroj: Mojandroid.sk | Foto: News.filehippo.com