Takto. Reč nebude o všetkých tých mäsových výrobkoch z obchodných reťazcov, ktoré sa síce ako slanina tvária, ale obsahujú toľko chemických prísad, že je najlepšie vyhnúť sa im širokým oblúkom. Budeme sa baviť o pravej domácej slanine, ktorú dokážu vyrobiť len poctiví mäsiari z kvalitnej bravčoviny.



Keď ste doposiaľ z každej strany počúvali, aká je táto zabíjačková pochúťka nezdravá, máme pre vás dobrú správu. Časopis Obesity zverejnil štúdiu expertov z Alabamy, ktorí tvrdia, že vajíčka so slaninou sú najzdravšími raňajkami. Ranné jedlo totiž nastavuje metabolizmus a rozhoduje o tom, ako bude fungovať počas dňa. Výdatné raňajky vraj zaručia, že telo bude rýchlejšie tráviť a odbúravať tuky.

Výhodou slaniny je, že vás zasýti na dlhší čas, okrem toho je cenným zdrojom vitamínov skupiny B, zinku, fosforu, horčíka a železa. Obsahuje tiež omega-3 mastné kyseliny. Niektorí odborníci tvrdia, že pár plátkov slaniny môže pôsobiť blahodarne na srdce a cievy, dokonca zmierňuje prejavy cukrovky. Zároveň dodávajú, že sacharidové raňajky, napríklad vo forme pečiva, môžu zabrzdiť štiepenie tukov v tele, čo postupne vedie k vzniku obezity a chorôb s ňou spojených.

Na druhej strane to netreba preháňať ani so slaninou, pretože je to predsa len údenina s vysokým obsahom soli. Ak si ju doprajete na raňajky, je dobré skombinovať ju s vitamínom C, napríklad vo forme pomarančového džúsu. A po zvyšok dňa by ste mali jesť už len čerstvé potraviny bez konzervantov.

V tomto videu môžete sledovať, ako si za pár minút pripraviť výdatné raňajky so slaninkou a vajíčkami.

Zdroj: YouTube.com |  Foto: Depositphotos.com