Tak sa zdá, že Čechov dobehla karma. Najprv sa nám vysmievali, no včera po predĺžení podľahli Spojeným štátom s výsledkom 1:2. Ich hokejový sen sa definitívne rozplynul a český kluci napriek doterajšej vynikajúcej hre budú musieť zbaliť kufre. 



So svojou prehrou sa však nemienia zmieriť tak jednoducho a problém vidia predovšetkým v rozhodcovi! Sen o medailovom postupe sa Čechom začal rozplývať v 22. minúte zápasu, kedy českého brankára Dominika Furcha prekonal mladý, len osemnásťročný, americký útočník Auston Matthews. Práve uznanie tohto gólu vnímajú Česi ako obrovskú nespravodlivosť. Nešťastnému gólu totiž z pohľadu Čechov predchádzal celkom jasný ofsajd.

Nuž, nechceme byť na českých chlapcov zlí, ale po pravde… ak sa nemýlime, tak v pravidlách hokeja sa jasne píše, že čiara (celá) sa považuje za územie tej tretiny ihriska, odkiaľ vychádza hra. Inak povedané, ak má hráč nohu na čiare (ako tomu bolo pri Matthewsovom góle), je ešte v strednom pásme, a teda v tomto prípade sa naozaj o offsaid nejednalo. :)

Zdroj/Foto: youtube, iihfworlds2016.com

AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, PODPORTE HO:
Alabuk
Šéfredaktor momentálne najrýchlejšie rastúceho portálu pre mladých - FUNmagazín.sk. Je mladý, trochu uhundraný, no vždy pripravený vás zásobovať množstvom videí a zaujímavostí z celého sveta!