Poviete si – niet nad to vypadnúť s partiou vonku a pozrieť si obľúbený športový zápas pri pivku v natrieskanej krčme. Netrvá ale dlho a vy čumíte na dno oroseného krígľa, no čašníka nikde. Aj keď ho hypnotizujete pohľadom, radšej sa ako osa točí okolo vedľajšieho stola, ktorý je evidentne obsadený cudzincami. Prečo je tomu tak, vám stručne vysvetlí nasrdený čašník!



Práca v službách patrí medzi náročné povolania a svoju frustráciu si čašníci a kuchári často vylievajú práve na sociálnych sieťach. Vo facebookovej skupine s názvom Priznania a zážitky čašníkov a kuchárov sa veru kritikou na hostí zďaleka nešetrí.

“Slováci = najhorší zákazníci,” začína svoju anonymnú spoveď nespokojný zamestnanec gastra. “…výmysly, arogancia, demencia, povyšovanie, zbytočné komplikovanie pri objednávke, zbytočné komplikácie pri platení… a na záver drzosť pri platení a, samozrejme, žiaden bonus…,” pokračuje neutíchajúci hejt zo strany čašníka. “Tringelt” je doslova zaklínadlom, po ktorom v menovanej skupine neustále splanie siahodlhá diskusia. Dať? Nedať? Toľko je málo, toľko veľa… Náš rozhnevaný vedúci to zhrnul takto:

“…samozrejme, socky budú reagovať , že u lekára tiež nenechajú “dýško”, ale to je ich stupidita…osobne nechám pri každej poskytnutej službe niečo navyše!! Ale to je fuk.,. nič to nemení na fakte, že Slováci sú kreténi!! Česť výnimke, 1 človek zo 120 :D…”

Jednoducho sa teda nemáte diviť, keď vás v krčme ani len nechcú obslúžiť a povedia, že majú plný podnik, aj keď to nie je pravda. “…vyplatí sa radšej vziať 2 ks Rusov ako 7 cobolakov…,” zhŕňa svoje životné postrehy z gastra rozzúrený čašník.

priznania casnikov a kucharov

Zdroj: Facebook | Foto: Giphy

AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, PODPORTE HO:
Goldie
Nenápadne preniká do sveta "pánov tvorstva". A že to je riadna výzva, to vie už od začiatku...